Buffalo soldier

Jeg står å venter på toget, klokken er 08.24. Minus tre i den grå luften.
Vi er vel en syv-åtte stykker som står der å venter. Trøtte. Introverte. Bleke. Vi ser like ut i våre lange, varme jakker. Skuldrene våre er trukket helt opp til de røde øreflppene. På rad står vi der og venter stille og stive.

Alle uten én.

En litt eldre kar står som nummer tre i raden av gråbleke togspanere. Han er ikke grå. Han er gyldenbrun. Pent og anonymt kledd som alle oss andre. Foruten om hudfargen og de store øretelefonene er han en av oss.

Han vugger litt fram og tilbake, kan se ut som en vanlig hutrebevegelse.

Men plutselig bobler det over for han. Mannen drar ut øretelefonene fra sin telefon. Og varm, naiv, eggende reggaemusikk fyller denne dødstyste, iskalde perrongen. Kontrasten er absurd. Komisk. Skremmende. Jeg skvetter til og hjertet mitt slår fortere.

Han bare må dele dette med oss.

Han danser. Lydkvaliteten i hans gamle Nokia er ganske dårlig. Men hans glade, rullende hoftebevegelser veier opp for musikkens platte lyd. Han synger med når refrenget smeller i betongveggen.

Vi tar ikke imot imot hans innbydelse til å la reggaen fylle de kalde kroppene våre med glede. Tropiske frukter. Jamaican sunshine. Nei takk. Vi stirrer heller litt ekstra tomt ut i luften. Drar skuldrene enda lengre opp.

Heldigvis kommer toget rett etter andre refreng og redder oss fra dette angrepet. Vi kan gå inn å sette oss, og alt blir normalt igjen.

Kjære du mannen med den gyldne huden og den svarte ullfrakken som sto på Åkers Runö betongperrong rett før klokken halv ni i dag morges:

Jeg angrer så utrolig på at jeg ikke danset med deg. Rytmen du hadde i hoftene har jeg også, under lag av ull, fleece og hverdag. En plutselig boblende glede som bare må ut finnes i meg også, jeg lover! Langt der inne.

Jeg prøvde å fortelle deg med øynene mine at inni meg danset jeg bort snø og kuldegrader sammen med deg. Vi drakk drinker og danset hele natten, du og jeg.

Så du det?
Tusen tusen takk for at du delte din glede med meg.

2 kommentar to “Buffalo soldier”

 1. Tina Says:

  FANTASTISKT! Är det sant?

 2. B Says:

  Ja visst er det vakkert?
  Har ingen aning hvem han var.
  Tenk om vi var litt mer varme. Og impulsive.

  Før jeg dør skal jeg danse reagge på en togperrong…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: