Mine rom

Jeg bor i et nytt hus. Det regnet den kvelden vi skulle flytte inn. Husker at jeg tenkte at nå begynner en ny del av livet. Man er huseier. Shit. Så voksent det høres ut. Og her kommer ord som passer til huseier:
Forsikring. Golden Retriver. Fryseren full med mat. Renter. Hagesakser. Selvvannende blomsterpotter i plast.

Vi låste høytidelig opp døren, og før det var gått fem minutter satt jeg i det fine badekaret sammen med mine barn og med en hel flaske badeskum i vannet. Vi var euforiske. VÅRT hus. VÅRT badekar. VÅRE gulv med badeskum på.

Flytter man inn i et helt nytt hus må man selv fylle rommene med historie. For de inneholder ikke mye mer enn en og annen snekkerfjert.
Så det gjør vi nå. Fyller rommene med minner. Visst er det fint?
Venner. Glede. Sorg. Latter. Krangler. Søndagsangst. Lillejulaftener. Rampestreker. Hverdager. Kjærlighet.

For ikke å snakke om alle de vakre sporene. Hakket i trappen da en pistol kom farende fra andre etasje…med etterfulgt rå cowboylatter som var mistenkelig lik Lillesøsters smurfestemme. Kaffestripene på veggen i nevnte trapp da jeg snublet på vei ned med fire halvfulle kopper kaffe balanserende under haken, i et latmannsgrep av dimensjoner. Den lille flekken tapet som er borte der Storebror øver på å stå på hendene hundre ganger om dagen.

Jeg elsker huset mitt. Tenker at jeg aldri kommer til å kunne forlate det. Det er jo fylt med oss.

2 kommentar to “Mine rom”

  1. heidi Says:

    Jeg skjønner så godt hva du mener. Våre vegger har ivår svette og mine tårer i tillegg til isolasjon bak tapeten… jeg husker så godt da jeg sto dønn sliten en mørk dag etter jobb med kløende, stikkende isolasjon i armene og grein. Nå er det jo så absolutt verd slitet, med et hus som så til de grader er vårt! Jeg koser meg så med historiene dine, du beskriver så godt. Takk 🙂

  2. B Says:

    Vi er nok litt på samme plass i livet, Heidimor. Bygger reir og lager tradisjoner. Den mest materalistiske fasen i livet, tror jeg, men samtidig med en klar innsikt om hva som virkelig betyr noe: kjærligheten til barna…/stor klem til deg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: