En rød liten trompet

Dette innlegget skal handle om å innrømme feil, godta at noen andre vet bedre og til slutt si unskyld.
Det sitter langt inne i oss, de der tre tingene. Lillesøster innrømmer ALDRI feil, hun skylder på troll og røvere, og helst sin bror. Storebror har litt problem med å innrømme at andre vet bedre enn han. Jeg tror du lyver, kan han si da. Jeg har vel litt tungt for å be om unskyldning. Men det er fordi jeg nesten alltid har rett. Du ser, du ser…

Men jeg tenker faktisk mest på to grupper mennesker som skulle kunne være med på å sette standaren: Fotballdommere og politikere:
For tenk så mange feildømminger fotballdommere gjør! Men blåst er blåst, selv om han fikk en anfall av pollenallergi akkurat idet noen skåret mål, og ikke så det.
Her skulle det finnes rom for både å innrømme sine egne begrensninger og å lytte på andre. Om dommeren plutselig for eksempel blåser i en rød liten trompet så betyr det «Nei, nå har jeg tullet det veldig til her borte. Det var offside likevel. My mistake. Takk alle tusen på tribunen som hjalp meg å få det rett.» Og så fortsetter kampen. Vanskeligere enn det er det ikke. Og han sender ut skjønne signaler til alle mennesker som liker fotball.

Og tenk så teit det er når politikere har utrolig dårlige idéer, og de (akkurat som fotballdommerne) tviholder på sin metode. Istedet for å innrømme svakhete i sine argumenter velger de heller å skjule, lyve og prate seg ut av situasjoner og debatter. Jeg hadde personlig blitt utrolig rørt om jeg så en politiker som sa «Jeg sitter på i denne paneldebatten og hører på deg, kjære motstander. Og du har jo helt rett! Din løsning skulle bli mye mer effektiv. Beklager at jeg ikke har sett det før. I tillegg har jeg lullet bort tohundre tusen i «representasjonsmiddager», det ber jeg veldig om forlatelse for. Og etter den fine talen skulle han også få blåse i en rød liten trompet som betyr det samme som hos fotballdommeren, og så kunne kampen fortsette.

Foruten at jeg nesten alltid har rett, så har jeg mye rart inni mitt hode.
Mye, mye rart.

Reklamer

2 kommentar to “En rød liten trompet”

  1. susan Says:

    Bare innom for å si at jeg digger bloggen din 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: