Yes we can

Tenk så bra at man er voksen og kan bestemme selv. Her sitter jeg på jobb og spiser min medbragte lunsjboks inneholdende kylling, hummus og andre lekkerheter. Og klokken er knappt ti. Det gjør jeg fordi den rosa matboksen har lagt i vesken min og ropt og gaulet på meg helt siden klokka ni. Men jeg spiser også lunsjen min nå fordi jeg kan. Og det gikk aldeles utmerket å spise den før avsatt lunsjtid. Ikke døde jeg av skam og ikke fikk jeg kolikk. Jeg er mett og glad.

Jeg kan av og til stå i butikken å kjenne en aldri så liten lykkegrøssing nedover ryggraden når jeg plutselig kommer på at om jeg vil kan jeg kjøpe Daim. For jeg er voksen. Ikke det at jeg gjør det hver gang. Men jeg kan gjøre det hver gang.

Jeg lurer på hvor mye av det vi gjør, eller helst ikke gjør beror på at uskrevne regler sier at man ikke får? Man kan helt klart spise lunsj til frokost! Eller spise etter klokken sju på kvelden. Eller drikke rødvin på onsdag. Eller hoppe over tran. Eller grille på vinteren. Eller gå ut med vått hår uten lue. Eller trøkke i seg to Daim i bilen på vei hjem fra butikken, og skylde på barna når det røde sjokoladepapiret som du har gjemt under framsetet setter seg fast i støvsugeren når din elskede rengjør bilen.

Det går aldeles utmerket.

Reklamer

4 kommentar to “Yes we can”

  1. Lene Kristin Says:

    Det gjør det! Og du sier det så godt, som alltid!!! 😀

  2. jenny Says:

    haha. så sant så sant.. jeg kjente meg nesten litt truffet nå :=)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: