Feilspark

Midt i leken sparket Storebror en ball i ansiktet på en gutt i gårdagens friminutt. Gutten ble gråtende å blødende leid bort av en lærer. Storebror ble bekymret stående igjen, og sånn i ettertid synes jeg vel kanskje at noen kunne fortalt han senere på dagen hvordan det gikk med den andre gutten.
Da jeg hentet han var han lei seg, og hadde ingen aning om den andre guttens tilstand. For alt Storebror visste dreide det seg om lam leppe eller forever utflatet nese hos den stakkars gutten.

Da vi kom hjem ville Storebror ringe med en gang. Klumpen i magen braste da han med skingrende stemme fikk prate med gutten. Klassekameraten gråt stille, han også. Han hadde vondt i leppa, men syntes det var utrolig fint at Storebror ringte.

Alice Cooper gjemte hodet i et kjøkkenskap, og konsentrerte seg veldig på å gråte uten lyd. Ikke veldig lett, akkurat det.

Så rørende det var. Så deilig det er å si unnskyld. Så godt det er å gråte. Så fin gutt jeg har.

Reklamer

8 kommentar to “Feilspark”

 1. silje fig Says:

  en gang var det en jente som sparket ben på meg, på en overnattingstur. Jeg slo tennene ut og det var jo voldsomt alt sammen, men i ettertid har jeg skjønt at ingen av de voksne snakket med hun som spente ben på meg. Og det var på en overnattingstur, så det kom ingen mamma og hentet henne og snakket med henne heller. Jeg tror hun hadde det mye, mye verre en meg på den turen, selv om jeg var tannlaus.

  • B Says:

   Oj, for et drama! Men det sier jo mye om deg som person, som bekymret deg over henne selv om hun hadde gjort deg tannløs…/stor klem

 2. Heidi Says:

  Det var virkelig modig gjort av Storebror å ringe. Og så fint at han gjorde det! Fin gutt, og kloke foreldre som har latt han bli det!

 3. Pia Says:

  Godt gjort, ja! Empati maser vi jo så mye om, gutten din har skjønt dette med omtanke for andre.

 4. Camulen Says:

  For en fin gutt dere har! Og for en fin erfaring han har fått med det å tørre å ringe etterpå! Det er mange som ikke hadde turt det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: