hemlihetr

Lillesøster leser og skriver. Hun er fem, og har knekt koden. Først var det bare store bokstaver, og nå er det de små bokstavene som hun har kastet seg over. Første gang jeg merket at hun fattet poenget var i vår da hun satt på do og plutselig skrek «FAAAN». Det var NAF-boken (verdens beste do-litteratur, i følge en svenske jeg bor med) som lå oppned på gulvet. NAF ble FAN. Hun vrir og speilvender, leser bakvendt og ler hånlig av dobbeltkonsonanter. Men hun kan. Og hun har lært seg helt selv, jeg har aldri vært fan (NAF?) av at man som forelder skal «utruste» barna med slike meritter før skolestart. Mye viktigere å lære dem å akseptere andre og være stolt av seg selv, tørke seg selv på do og å være stille når andre snakker.

Men nå skrives det altså både «hemlihetr» og «les inte deteomduhetrpapa», og på handlelista sniker det seg ofte inn «skolodokolad» i nydelige, rare bokstaver. Hun drives av sin stahet og sitt temperament og troen på at hun kan klare alt. Og så dette behovet for å påvirke handlerutinene her i huset, da.

2 kommentar to “hemlihetr”

  1. Pia Says:

    Herlig!
    IS ble veldig ofte ført opp på våre handlelister – litt kjappere å skrive enn sjokolade…

    • B Says:

      Hos oss står det alltid ØL. Men det tror jeg er min mann som skriver. Om han skriver det for at det er forholdsvis lett å skrive skal være usagt…./klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: