JANEI-leken

Det som er bra med at vi har trykket feil på oppvarmingsdingsen i huset og rotet bort bruksanvisningen er at vi får fyre i peisen og drikke kokhet te på ordentlig. Altså, for ikke å dø av kulde. Ellers er jo peis og varm te bare noe jåleri i et nybygd hus med moderne og resirkulerbar varme formidlet via en tiptop varmepumpe, som gir eksakt 23 grader i alle rom. Men i går kveld satt vi altså foran peisen for overlevelsens skyld. Ungene syntes det var veldig koselig. Det syntes jeg og pappaen også. Skulle man kanskje slå av varmen i huset av og til? Bare for å møtes på denne måten? Jeg skulle til og med kunne gå ut i skogen å fylle forkledet mitt med greiner og kvister til kveldens oppvarming. Og så kunne vi sitte stille rundt flammene, stoppe strømper og fikse fiskegarn, tove og strikke. Nei, det var en dum tanke. Jeg kan jo ikke strikke.

Vi skal jo sitte der foran peisen og leke JANEI-leken: Alle skal prate med hverandre, men sier du ja eller nei er du ute av leken. Min mann er så ekstremt dårlig på den. Det er kanskje derfor jeg synes den er så artig. VI lekte den i går. Mer skal det ikke til for å få en trøtt mandagsfamilie til å fnise.

3 kommentar to “JANEI-leken”

 1. Carina Says:

  Åh, «janei»-leken, elsker den! Det minner om familiebilturer fra Sandejord til Molde. Hver eneste sommer. Gjerne i selskap med «hvem er»-leken! 🙂

  Håper det var greit at jeg lenket til både deg og Himmelfisk i innlegget mitt. Er litt ny i dette blogg-gamet og den påfølgende etikette.. Men syntes innlegget ditt om ekte prinsesser var så fint. Det sendte meg nemlig rett inn i ett annet kjært, og hyppig gjenfortalt, barndomsminne. Riktignok gjenopplevd med nye briller.

 2. B Says:

  Hei Carina! Jeg ble rørt og glad av ditt fine innlegg! Stor klem til deg

 3. Julia Says:

  Denne janei-leken kjenner jeg ikke til. Må prøves ut i kveld med familien min (to åringen står kanskje litt svak der – han som elsker å si nei. Hvorfor det mon tro…). Heldigvis bor vi i et gammel for dårlig isolert hus uten umiddelbar råd til å forandre på det. Peiskosen og teen har vi altså hver kveld slik at denne forutsetningen for en fin lekopplevelse er på plass allerede 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: