Kan man skype fra Nordpolen?

Lillesøster, som lenge har truet med å flytte hjemmefra om vi fortsetter å tvinge henne til å pusse tennene, har bestemt seg for at nå er tiden inne. Jajamen. På selveste julaften går flyttelasset, og det til Nordpolen. Hun har allerede planlagt å haike med en gubbe hun kjenner som har lovet å stikke innom utpå ettermiddagen der. Ved frokosten i dag fortalte hun at hun kom til å ta med seg bamsen, katten og en lommelykt. For det er mørkt i Polen. Og jeg trenger ikke være redd for at hun skal spise for mye sukker, nissegrøt er veldig sukkerfri langt der borte i mørket. Og vi kan både ringe hverandre på gammeldagse telefoner og skrive julekort med engler på. Så kontakt skal vi jo ha tross lange avstander, bedyret hun.

Oh, som jeg kommer til å savne henne når hun stikker, forteller jeg henne. Ringe henne ofte på gammeldagse telefoner. Og sende englekort flere ganger i uken. Jeg ser på henne at hun allerede har utsatt flytten.

En dag hender jo dette. At hun drar avgårde med en skjeggete, småharry fyr som har lovet henne glitter og gull. Og jeg ringer, skriver brev og bekymrer meg for om hun spiser ordentlig. Og håper at hun får bruk for alt vi har lært henne. Om å bry seg. Sette grenser. Sikte høy, samtidig glede seg over det lille. Og at tykke menn i røde kosedresser med jålete belter i livet mest sannsynlig er en bløff. Det har vi forresten ikke lært henne ennå. Det oppdager hun nok snart selv.

Reklamer

3 kommentar to “Kan man skype fra Nordpolen?”

 1. Carina Says:

  Ah, hvor fantastisk du skriver!! Dette må være noe av det beste jeg har lest:)

  Btw, fravær av tannpuss og derav fravær av munnhygiene kan jo være et effektivt middel mot jålete menn i røde kosedresser? Med kidsas økende kjærlighet for «one piecer», vil jo disse guttene være en trussel året rundt, mener jeg.

 2. B Says:

  Haha, jeg skal true henne med det. Hvis hun ikke pusser tennene så blir hun aldri gift. Ja, uansett hvor mye jeg myser med øynene så blir de onepiecene veldig rare. Den har nettopp kommet hit til Sverige, folk ler seg ihjel. Nissen var hvertfall før sin tid…/klem

 3. torhild Says:

  Heheh. Jeg har begynt å grue meg til min datter blir tenåring. Hun er nå 12. Det er like før det braker løs.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: