Stockholm, I love you

Luciafeiring i dag. Barna er hvitkledde og synger om håp, lys og kjærlighet. Jeg gråter som vanlig. Men denne gang for byen jeg elsker. For at vår relasjon aldri kommer til å bli som før.

Vakre, vakre Stockholm. Stolt hovedstad i et land der menneskrettigheter er så selvfølgelige. Der alle er like mye verd, og individet alltid er det viktigste. Der barna lærer at vi alle er bra nok, uansett hvor vi måtte være født. Ikke noen plass jeg tidligere har bodd har fremmedhat og redsel for det ukjente vært så fjernt som her i Stockholm. Ingen andre steder har jeg følt meg så trygg når jeg har gått gjennom gatene hand i hand med mine barn. Og nå har det endret seg. Foreldre kommer til å være redde, og barna kommer til å kjenne vår frykt. Har han lært seg at han kommer til å få det veldig fint på «den andre siden» når man velger martyrdøden, selvmordsbomberen?  Og hvis man roter det til, og ender opp med bare å sprenge seg selv? Håper det medfører at han blir latterliggjort i all evighet. Tenk å ødelegge så mye for sine egne landsmenn som bor her. Tenk å skitne til Stockholm, som er så fin og urørt.

Hvilken jævla idiot. Hvilken ynkelige feiging.

.

Reklamer

4 kommentar to “Stockholm, I love you”

  1. Julia Says:

    Hvilken dust, måtte bare tilføye! og det er flere stykke ord som kommer opp. Også roer jeg meg ned å føler bare med dere, og tenker på alle de som kjenner så mye hat, og tenker over hva jeg kan gjøre for at hat ikke vokser, heller minsker. I alle fall kan jeg begynne hos mine barn.

  2. Heidi Says:

    Jeg husker så godt da Olof Palme ble skutt og drept. Jeg var 13 år, og kunne ikke forstå at en statsminister kunne bli drept på den måte i nabolandet. Jeg var sjokkert og redd. Det er jeg nå også. Og forbanna for at skal måtte frykte slikt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: