Fra liten til stor

Nå skal jeg fortelle hva Lillesøster synes om at hun skal bli storesøster. Eller storesøster og fremdeles lillesøster. Eller mellomsøster. Eller aldri i verden noen av delene. Eller alt på en gang. Bare litt søtere enn alle andre i familien. Hun setter sin posisjon som familiens favorittplutt under lupen, og prøver å forstå hva som kommer til å skje etter sommeren. For hun fatter at det kommer til å komme et menneske som antagelig er mye mindre enn henne. Som har lysere stemme, som får pupp på ordentlig og som  har søte bleier med gule andunger på. Alt det der fine, som hun sier med trutmunn og haken ned på brystet. Det herlige med Lillesøster er at hun ikke klarer å gjemme sin irritasjon og frustrasjon. Den ligger utenpå hele hennes lille store vesen. Der er vi forresten ganske like. Er du sur, spør svensken. Nei, jeg er kjempeglad, svarer jeg mutt, også med trutmunn og haken ned på brystet. Det er lett å «få tak» i Lillesøster når hun er så tydelig, og pakke henne inn i susser og klemmer, og tusen millioner ganger bekrefte hennes status som familiens mjukeste, tøffeste, minste, mest velduftende menneske.

Jeg vet at det er meg, Lillesøsters number one person in the world, som reviret handler om. Og hun begriper ikke at det finnes nok kjærlighet i denne mammaen til flere tonn mennesker og at jeg aldri kommer til å ta fra hennes rasjon.

Det tar tid å gå fra Lillesøster til Storesøster, og det kan til og med gjøre bittelitt vondt. Vi har heldigvis litt tid på oss.

Reklamer

Én kommentar to “Fra liten til stor”

  1. Elisabeth, innerst i veien Says:

    Dette er jo nytt for henne, klart hun trenger litt tid på å venne seg til tanken.

    Om du ikke har sett bloggen din i Safari (iPad), anbefales det, tror du vil få deg en overraskelse. Er kun fra iPad, Safari via iPhone ser lik ut. Er ikke det rart? Send meg gjerne en mail (i høyremarg på bloggen min), så kan jeg sende deg bilder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: