Sol

La oss nu alle se på dette innlegget som selve oppstandelsen. Oppstandelsen til bloggen, min nye familiekonstellasjon og min kropp, ikke minst.
For alt er anderledes nå. Prioriteringene, antall mennesker i dobbeltsengen på natten, antall dusjer pr uke, antall sekunder pr måltid + antall timer med puppen hengende ute av sprekken på en litt for utvaska ammetopp, høylytt letende etter wordfeudens mest geniale bokstavsammensetninger. La oss se framover, men først litt bakover:

Fødselen
Tre timer tok det fra jeg ikke kunne le eplekjekt gjennom riene lengre, til hun var ute. Og så kommer den der stillheten etterpå som er så magisk. Når man bare ligger og snuser på det vakreste, tjukkeste lille menneske. Hvisker litt. Susser litt. Blir mamma. Undrer. Leter etter likheter og egenheter. Forelsker seg. Ingen øyeblikk i livet slår det.


Hvem kom?
Hun heter Sol, den nye lille som kom i september. Hun er blond, blåøyd og så rund at om man lukker øynene og tenker på hvor rund hun egentlig er, så ler man automatisk. Hun er pratsom som sin mor, klok som sin storebror, full av latter som sin storesøster og har ingen problemer med gass, akkurat som sin far. Hun råelsker oss. Og vi råelsker henne.

Storebror
Han har allerede lært henne forskjellen på Champions League og La Liga, forklart tålmodig mange ganger hva det er som gjør at engelsk fotball ikke er like interessant som italiensk. Han har lovet Sol at om hun holder kjeft når det er fotball på tven så skal han passe på henne i tid og evigheter. Hun hikker og titter på hans fine nesebor. Storebror legger en mjuk fotball foran hennes ben når hun sitter i vippestolen, og etter en lang stund sparker hun til den. Det gjør at Storebror fylles med håp og enda mer kjærlighet.

Lillesøster
Vi forberedte oss på at sjalusien skulle rase i Lillesøster når Sol kom. At hun skulle se sitt snitt til å pakke armpuffer, hårspenner og ullstrømper og forlate familen på let etter et bedre alternativ. Men hun er ikke Lillesøster lengre. Hun er Storesøster, og det forplikter. Hun setter opp sine dukker på rad og leser eventyr. Dukke nummer tre fiser ekte fiser og hikker høye hikk. Ingen kan lese eventyr som Storesøster. Og endelig får hun respons. Storesøster bærer Sol rundt i stua, ser ikke mamma som springer to cm bak med svikt i knærne og armene klare til å ta i mot evt fallende baby. Viktig øyeblikk. Storesøster nynner og trøster. Som bare en storesøster kan.

Svensken
En klippe står der den står. I tusenvis av år og i all slags vær. Sånn er mine barns far. Han hadde ikke flippet ut om det så hadde vært tjuetre nyfødte barn som vi skulle ta hand om. Sol synes det er bra at han sitter stille, og at han har stikkeskjegg og fine øyenbryn. Og det er jo et fantastisk utgangspunkt for et langt kjærlighetsforhold. Han skal lære henne å seile har han visket til henne. Hun skal vel lære han et triks eller to, visker hun tilbake.

Meg
Mission completed tenker jeg. Jeg kjenner virkelig at det er bra at Sol kom til oss. Jeg har lengtet lenge og det er befriende å kjenne at man er fornøyd, mett og komplett. Vi er en hel haug nå. I tvsofaen. I bilen. Og på badet når en skal tisse, to skal bade, en skal ta bilder av fin baby og en bare leter etter en bortkommen Zlatanbok. Jeg elsker det faktum at vi er mange nå. Helt rett er det. Svangerskapet med Sol var bra, men tyngre enn jeg hadde trodd. Heldigvis hadde jeg lave forventninger, og ble ikke så stresset. Ikke stresser jeg nå heller. Jeg nyter.

Bloggen
Jeg vet ikke hvordan framtiden blir, bare at jeg kjenner behovet for å skrive sakte men sikkert komme tilbake nå. Kanskje jeg velger å skrive i et annet format eller starter en ny blogg, jeg skal la følelser og hormonene styre en tid framover. Det finnes tonnevis å skrive om, små observasjoner jeg gjør meg, mye hverdagsglitter. Og dette glitteret var jo grunnen til at jeg startet denne bloggen. Jeg skal skrive av meg her framover, og så ser vi hva som hender.

19 kommentar to “Sol”

 1. Åshild Says:

  Jeg har husket deg, og lurt på hva som hadde skjedd. Du skriver så bra at jeg håper du fortsetter.

 2. progrocketM Says:

  herlig at du er tilbake!! og gratulerer så mye med lille Sol. glitteret ditt smitter helt hit!
  åh, den forelskelsen, den er det ingenting som topper.

  takk for at du deler.

  *maria

 3. Hilde Says:

  Gratulerer med forøkelsen! Og så fint å lese noe fra deg igjen 🙂
  Måtte le godt av fordelingen av arveegenskapene 😉

  Den forelskelsen i det nye lille nurket har for meg også vært helt fantastisk og magisk. Skulle gjerne opplevd det en gang til, men 3 unger holder.

 4. Camulen Says:

  Å så herlig at du er tilbake igjen! Har savnet deg veldig! Gratulerer så masse med Sol, det høres ut som hun passer perfekt inn i familien! 🙂

 5. Elisabeth Says:

  Flott å høre fra deg og jeg fikk rosa skyer, blomstereng og roseduft-stemning. Vakkert beskrevet familieliv. Gratulerer med sola som beriker deres liv.

 6. Elin-Marie Says:

  Godt at du er «tilbake» og gratulerer så mye med fullkommen gjeng 🙂 Herlig som alltid å lese dine betraktninger på livet 🙂

 7. heidi Says:

  Jeg smiler her jeg sitter 🙂 Hils Svensken og alle ungene. Vi har plass til dere på verandaen og plaskebassenget hvis dere er på disse kanter til sommeren!

 8. Valiana Says:

  Nydelig skrevet om det nye familielivet – velkommen tilbake! Gleder meg til fortsettelsen 🙂

 9. Pia Says:

  Åh, nesten letta over å høre fra deg!! Godt å høre at alt er bra! Du må fortsette å blogge! Og gratulerer så mye med vesle Sol!

 10. Lisa Says:

  Jag ser fram emot många, många fler inlägg. Jag beundrar din språkliga begåvning. Och jag delar dina känslor av att man är MÅNGA, som sagt en hel hög med människor som ska äta, nattas, badas, hjälpas, mysa, ta och få plats. Det är mäktigt. Klem på er!

 11. Rita H. Says:

  Det er rett og slett helt fantastisk hvor bra du skriver! Så levende, så «enkelt» (selv om jeg ikke hadde klart å skrive sånn, hvor hardt jeg enn prøvde), så nært og så beskrivende. Jeg lever meg inn i det du skriver, og føler at jeg sitter i stua di (eller på badet!).

  Jeg har fulgt bloggen din lenge, og savnet innlegg fra deg. Nå var det lenge siden jeg hadde vært innom; kanskje gitt opp litt…? Også tittet jeg innom igjen nå, og I DAG hadde du skrevet! 😀

 12. Rita H. Says:

  Jeg ble så satt ut av at_du_hadde_skrevet_igjen, og over hvor bra det var, at jeg glemte noe særdeles viktig: Gratulerer så mye med familieforøkelsen! 🙂

  *rødme*

 13. Hannah Says:

  Å så glad jeg ble nå. Og lo gjorde jeg også! Velkommen tilbake!

 14. mammamy Says:

  Der, endelig! Så flott at alt er bra. 🙂 Gratulera med Sol. Vakkert, alt.
  Nyt øyblikkene. Det er fint å vera ein heil bande. 😉

 15. '♥ Christine . Says:

  Bloggen din er så fin, du skriver så fint!
  Gratulerer så mye med lille Sol, ♥

 16. Retrobaby Says:

  Velkommen tilbake og gratulerer så mye med lille sola! Gleder meg til å følge bloggen din igjen – håper på masse hverdagsglitter!

 17. Marte Says:

  Du er tilbake,hurra!!! 😀
  Gratulerer så mye med familieforøkeksen deres:)

 18. Line Says:

  Å lykke :-). Så godt at du er tilbake, så godt at familien deres har fått lille Sol, og at hun har fått dere. Heldige lille menneske! Gratulerer så utrolig masse – og HURRA for at du er her igjen. Du skildrer livet med barn på den utroligste måte. Du finner hverdagsglitter uten å glamorisere – og jeg elsker det!

  Bra søndagskveld!!

 19. Maria Says:

  Jippi! Du er tilbake! som jeg har savnet å lese hos deg, og idag da jeg nok en gang snek meg inn her så sto det masse her. Gratulerer så mye med nytt familiemedlem;) koselig at du er «tilbake»;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: